Dincolo de hărți - Călătorim și povestim aventuri de tot felul

Carnic - vf Peleaga dus-intors

Imagine
 Acest început de an ne-a adus și pe vf Peleaga.  Eu și coechipierul meu Mely ne aflăm în Retezat, la Cârnic și petrecem weekendul singuri aventurând, explorând munții. Prognozele pentru astăzi sunt foarte bune, asemănătoare unui început de primăvară. O să avem zece ore de soare cu un vânt blând, și toate parcă erau făcute pentru Retezat... Am mai prins așa o astfel de zi frumoasă și pe vârful Retezat ( Vezi aici ). La finalul săptămânii trecute nu am reușit să facem mare lucru, pe o vreme cu ceață ( Vezi aici ), așa că week-end-ul acesta ne-am orientat spre Peleaga. Este unul dintre munții cu altitudini de peste 2500 de metri în care încă nu am ajuns. Cu planul deja făcut, doar vremea mai reprezenta un impediment, anul ăsta nu voiam să-l ratez.  Distanța și accesul greoi în masiv îl face mai scump la vedere, mai ales pe timp de iarnă, și cred că întregul traseu dus-întors o să ne ia în jur a 10 ore, sper... Astfel, pentru a avea întreaga zi la dispoziție, am ales să...

Vezi mai jos rezultatele

Marele studiu al bicicletelor furate!


92,3% din bicicletele furate nu sunt recuperate niciodată, reiese din “Marele studiu al bicicletelor furate”, realizat de Otto Broker, cu sprijinul agenției Promocrat și al bloggerilor specializați în ciclism. Vezi mai jos rezultatele acestui studiu:

biciclete furate
Studiul, desfășurat în perioada 6-20 mai, arată că la mai mult de jumătate (50,4%) din cei aproape 1000 de respondenți li s-a furat bicicleta cel puțin o dată. Deși marea majoritate a păgubiților au raportat furtul bicicletei la Poliție, pe Facebook și pe forumuri specializate, mai mult de o treime (33%) au preferat să nu facă nimic. Asta în condițiile în care aproape jumătate din bicletele furate aveau o valore cuprinsă între 500 și 2000 de ron.
Opțiunile pentru protejarea bicicletei rămân împărțite în continuare între antifurt (54,3%) și asigurare (37%), în timp ce marea majoritate a bicicliștilor participanți la studiu (72,9%) sunt de acord că, în România, nu se adoptă toate măsurile necesare pentru a combate furturile de biciclete.
Șansa de a rămâne fară bicicletă crește dacă aceasta are culoarea negră sau albastră și dacă bicicleta este utilizată frecvent sau zilnic, iar Bucureștiul rămâne în topul preferințelor pentru hoții de biciclete, cele mai vizate zone fiind Piața Romană , Universitate, Militari și Pantelimon.
Un aspect interesant relevat de studiu a fost și acela că cele mai multe biciclete sunt furate din scările de bloc (39,5%), spațiul public (26,7%), din curți (13,3%) sau garaje (4,5%), iar anotimpurile preferate sunt primăvara (31,7%) și vara (47,9 %).
Chiar dacă este zi, sau bicicleta prezintă un sistem antifurt, acest aspect nu i-a împiedicat pe hoți să fure: peste 57% dintre furturi au loc în timpul  zilei, iar în 69,5% din cazuri bicicletele aveau sisteme antifurt.
Pentru a veni în sprijinul comunităților de bicicliști, Otto Broker a lansat, în toamna anului trecut, Otto Velo, prima poliță de asigurare pentru biciclete, în cadrul unui parteneriat strategic încheiat cu Grawe România Asigurare SA.
Produsul, o premieră pentru piața locală de asigurări, reprezintă un pachet unic de servicii, care acoperă două riscuri majore – furtul și tâlhăria - la care sunt expuși preponderent, proprietarii de biciclete.
Mai multe detalii pot fi obținute de către cei interesați pe pagina http://www.ottobroker.ro/asigurari-de-biciclete/


Sursa: http://www.ottobroker.ro/

Comentarii

< ÎNAPOI LA PRIMA PAGINĂ

< DESPRE MINE

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


AM FOST ȘI AICI

Pe poteci inzapezite spre Varfurile, Babei si Boldoveni

Muntele Mic (Vertical Race)