Dincolo de hărți - Călătorim și povestim aventuri de tot felul

Căderea frunzelor - O escapadă relaxantă de toamnă

Imagine
 Play la idei Vine o vreme când a lăsa pe mai târziu, pe „data viitoare” devine un risc pe care cu greu ni-l mai asumăm. Uneori n-o mai facem, că prea am amânat o viaţă timp de o viaţă, așa că m-am abonat la Lunca Timișului în această toamnă 🙂, și am făcut plimbări frumoase cu bicicleta cercetând anumite cotloane, locuri care pot spune că, s-au strecurat în sufletul meu și se cuibăresc acolo pentru mult timp. În timp ce mie îmi place să merg pe trasee, alții poate preferă șoseaua. O bicicletă de munte poate să te ducă unde una cursieră nu ajunge – în pădure. Am pedalat printre pomii plini de culoare și am trecut prin mai multe sate, precum și alte locuri mai vechi sau mai noi, neștiind când ajung acasă. Încerc să trag de mine zi de zi pentru a merge mai departe, altă alternativă neavând. După cum am mai menționat, fac ieșiri pentru că „îmi place să merg cu bicicleta, și revin constant pentru a trăi iar si iar același vis de care nu mă satur, pentru că îmi amintește de copilărie, pentr

5 Sfaturi pentru a evita oboseala dupa o tura cu bicicleta!


Un lucru foarte comun intre atletii de anduranta de nivel olimpic este sa doarma 10 ore pe noapte, plus 2-3 ore in timpul zilei. Nu se stie exact care este motivul, insa exista teorii, unii experti afirmand ca „citokinele” (din gr. cyto – celula si kinos – miscare, proteine care servesc rolul de mesageri intre celule), eliberate in timpul antrenamentele lungi si intense sunt responsabile de starea de somnolenta ce urmeaza. Acest lucru nu este valabil in cazul antrenamentelor scurte. De fapt, antrenamentele scurte si usoare sunt reinvigorante; cele lungi pot cauza somnolenta. Aceste citokine sunt de asemenea eliberate de corp si in timpul unor boli cu durata scurta, cum ar fi o gripa, de aceea cei mai multi oameni se simt foarte somnorosi atunci cand sunt bolnavi.

Urmatoarele sfaturi va pot ajuta sa va reveniti cat mai repede si sa ramaneti energizati dupa antrenament pe tot parcursul zilei.

1. Mai multa hidratare in timpul cursei: deshidratarea poate cauza ameteala, oboseala, dureri de cap si multe altele. Mai mult, fiti cu un pas inaintea deshidratarii, tintind catre 1,8 – 2,3 litri de fluide pe zi (pe langa ceea ce aveti nevoie pentru antrenamente).


2. Carbohidrati: tintiti catre 40 g de carbohidrati pentru fiecare ora pe bicicleta. Pentru cele mai lungi de o ora, este recomandabil sa beti o bautura sportiva plus 15-25 g de carbohidrati din batoane.


3. Recuperare: shake-ul de recuperare trebuie sa contina 30-60 g de carbohidrati, 10-30 g proteine si fluide. Este recomandat de asemenea sa adaugati trigliceride cu lant mediu, extrase din ulei de nuca de cocos, pentru ca sunt o sursa de energie eficienta care este folosita direct de catre mitocondrii (uzinele energetice ale celulei). Ca un bonus, antioxidantii si probioticele sunt de ajutor in recuperare – probioticele maresc absorbtia antioxidantilor care combat radicalii liberi creati de antrenament. Încercati sa consumati o masa usoara in 30 de minute de la incheierea cursei.


4. Suplimente: este benefic pentru majoritatea atletilor de performanta sa suplimenteze alimentatia cu multivitamine de buna calitate. Fiti constienti ca exista diferentieri intre cele pentru atletii barbati si femei.


5. Grasimi sanatoase: din moment ce acizii omega-3 din uleiul de peste incetinesc eliberarea citokinelor si le reduc efectele, este posibil ca acestia sa reduca si starea de somnolenta de dupa antrenamentele lungi. Sursele vegetariene de omega-3 pot fi de asemenea de folos.



<  INAPOI LA BLOG


Sursa : Pescariu Sports&Spa

Comentarii

< ÎNAPOI LA PRIMA PAGINĂ

< DESPRE MINE

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


AM FOST ȘI AICI

Cheile Garlistei - Mutii Aninei

Poiana Marului - O noapte la cort